luni, 28 februarie 2011

TRANDAFIRUL CHINEZESC

Ingrijirea trandafirului chinezesc
Trandafirul chinezesc este una din cele mai indragite plante lemnoase capabila sa infloreasca tot anul daca dispune de conditii favorabile.

Prezinta un frunzis bogat, verde stralucitor si flori marii simple sau duble, larg deschise, cu anterele staminale mult iesite in afara.Acestea se formeaza in partea de varf lastarilor si pot fi colorate rosu, violet, roz, galben, oranj si alb.



Planta suporta bine taierile care sunt necesare pentru corectarea cresterii ei. Factorii care influenteaza cel mai mult formarea bobocilor si inflorirea lor sunt lumina si caldura.

Trandafirul chinezesc - Hibiscus are nevoie de multa lumina, iar atunci cand nu dispune de un spatiu suficient de luminos, nu infloreste.

De asemenea, este o planta careia ii place caldura. Iarna trebuie sa dispuna de minimum 10°C. Nu suporta socurile de frig, fiind printre primele plante care isi apleaca si apoi isi pierd frunzele.

Plantele tinere se ciupesc de 1-2 ori deasupra a 3-6 frunze pentru a se realiza o buna ramificare de la baza. Plantele mari este bine sa fie supuse taierii in fiecare primavara cand se elimina ramurile imbatranite si desfrunzite, iar celelalte se scurteaza atat cat este nevoie pentru armonizarea formei coroanei si reajustarea inaltimii ei.

Tot primavara, la interval de 3-5 ani, se aplica transplantarea, in fiecare an, insa, se inlocuieste pamantul de la suprafata cu altul proaspat care sa contina si mranita.
Pamantul se mentine permanent reavan prin udari regulate. Pe parcursul verii se aplica 3-4 fertilizari cu ingrasaminte chimice in concentratie de 0,15-0,2%.

Inmultirea este usoara. Plantele se obtin din butasi de lastari trecuti usor de faza erbacee.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu